„Mano laisvalaikis“ (‟My free time activities“) 2016 – 2017 m. m.

Projekto tikslas – fotografuojant ir vartojant anglų kalbą, pristatyti mūsų mokyklos mokinių laisvalaikį, pažinti ir lyginti su kitų ES šalių jaunimo veiklomis.

Uždaviniai:
1. Vartojant užsienio (anglų) kalbą pristatyti laisvalaikio veiklas mokykloje ir namuose.
2. Tobulinant fotografavimo įgūdžius bei naudojantis informacinėmis komunikacinėmis technologijomis sisteminti ir analizuoti informaciją.

Mokykloje buvo sudaryta projekto vykdymo darbo grupė. Siekėme, kad aprašant savo, skaitant ir aptariant kitų pomėgius, mokiniai patobulintų anglų k. skaitymo, rašymo ir kalbėjimo įgūdžius, plėstų akiratį apie užsienio šalių jaunimo laisvalaikio užimtumą, rastų susirašinėjimo draugų. Vyktų tarpdalykinė integracija.
Dalyvavo 5 – 7 klasių mokiniai. Projektas vykdytas 2017 m. kovo 13 – balandžio 7 dienomis. Užsiregistravo 27 projekto dalyviai iš Rumunijos, Turkijos, Slovakijos, Lietuvos, Ispanijos, Ukrainos, Lenkijos, Norvegijos, Kroatijos, Čekijos ir Italijos. Daugiausiai partnerių iš Turkijos ir Rumunijos. Iš Lietuvos dalyvavo tik mūsų mokykla.

Ką pavyko įgyvendinti:
Sukūrėme savo logotipą, kurį mielai nuspalvino 7 kl. mokinys Milvydas.
Projekto puslapyje sukūrėme savo mokyklos pristatymą PowerPoint programa. Nurodėme internetinius mūsų mokyklos svetainės ir mokyklos muziejaus facebook paskyroje puslapius, kuriuose partnerės šalys galėtų surasti informaciją apie mus.
Aktyviai veikiant su informacinių technologijų mokytoja Vita Marcinkevičiene, sukūrėme nuotraukų albumą. Pateikėme foto medžiagą, kurioje atsispindi mokinių laisvalaikis mokykloje ir namuose, popamokiniai užsiėmimai. Taip pat, projekto vykdymo eigoje ir pabaigoje sukurtas bendras produktas.
Tai buvo trumpas, 5 savaičių trukmės tarptautinis projektas, kuriam mokiniai ruošė medžiagą namuose ir pamokų metu. Panaudojant sukauptą medžiagą, parengtas informacinis stendas pirmame mokyklos koridoriaus aukšte prie kalbų kabinetų. Mokiniai, projektui pasibaigus, aptarė savo indėlį, analizavo kitų partnerių eTwinning platformoje pateiktą informaciją, ieškojo kontaktų susirašinėjimui.

5th grade
the 6 th grade



Anglų k. vyr. mokytoja Giedrė Gudauskienė