Prienų rajono mokinių Justino Marcinkevičiaus poezijos vertimų skaitymų konkursas „Persodintas į kitą kalbą, nenuvysta poezijos žiedas“

Gruodžio 17 d. nuotoliniu būdu vyko Prienų rajono mokinių Justino Marcinkevičiaus poezijos vertimų skaitymų konkursas „Persodintas į kitą kalbą, nenuvysta poezijos žiedas“.

Renginio pradžioje Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė D. Bredelienė kalbėjo apie rašytojo biografiją, pristatė asmeninę jo biblioteką, kūrybos vertimus į kitas kalbas, paminėjo kitus rašytojus, kurių darbus į lietuvių kalbą vertė J. Marcinkevičius.

Renginyje dalyvavo 22 skaitovai ir skambėjo eilės įvairiomis kalbomis. Eilėraščius lietuvių ir anglų kalbomis labai gražiai skaitė dvi mūsų mokyklos mokinės: Miglė Paltanavičiūtė (7 kl.) ir Sandra Janulevičiūtė (10 kl.). Naujos patirtys, skambūs žodžiai, lyrika. Dainuoja širdis klausantis… Paklausykite ir Jūs.

Skaitymų įrašas: https://www.youtube.com/watch?v=Y8__B4nVjUA&feature=emb_title&fbclid=IwAR3vVKDhwTAW4L65ec_D1puTHrSzcyOQR7f6DxqWcpGbjF7A0Hknvxz85N4