Mokykloje paminėta tarptautinė Europos kalbų diena

„Tikima, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendravimo ir bendradarbiavimo“ rugsėjo 26-ąją skambėjo mokinių žodžiai, skatinantys mokytis kuo įvairesnių kalbų. Skatinant daugiakalbystę 1-10 klasių mokiniai rinko informaciją ir rengė skirtingų šalių pristatymus.

Penktos pamokos metu visos klasės ir bendruomenės atstovai susirinko mokyklos fojė. Skambėjo frazės lietuvių, vokiečių, anglų, norvegų, rusų bei ispanų kalbomis. Pirmų ir antrų klasių mokiniai visus susirinkusius pavaišino lietuviškais tradiciniais patiekalais, renginį papuošė pristatydami mūsų šalies tautinius drabužius. Visos klasės išmoningai pristatė valstybes, su kurių atstovais esame kartu vykdę eTwinning projektus. Penktokai pagamino popierinį Big Beno modelį, o jungtinė šešta-septinta klasė parengė siužetą televizijos laidai „Klausimėlis“.

Prisiminti mokykloje jau vykdyti tarptautiniai eTwinning projektai. Akcentuota, kaip kalbų mokėjimas padeda mokiniams surasti draugų, komunikuoti, o programos eTwinning svetainė puiki vieta realizuoti savo idėjoms. Joje švietimo darbuotojai gali bendrauti, bendradarbiauti, kurti projektus, dalintis patirtimi. Paminėta, kad „eTwinning“ įsitvirtino ES švietimo, mokymo, jaunimo ir sporto programoje „Erasmus+“.

Pasveikinta anglų k. mokytoja G. Gudauskienė, nes rugpjūčio 27 d. popietę buvo pakviesta į nacionalinių „eTwinning“ apdovanojimų šventę Vilniuje, kur rinkosi aktyviausi programos „eTwinning“ bendruomenės nariai. Ceremonijoje apdovanoti Nacionaliniais kokybės ženkleliais įvertinti mokytojai, vykdę programos „eTwinning“ projektus 2018-2019 mokslo metais. Tarp geriausių paminėtas ir mūsų projektas „The Colors of The Rainbow“.

Pilni įspūdžių, įgiję naujų žinių bei išmokę bent keletą kitų kalbų žodžių mokiniai skirstėsi į klases. Kalbų dieną buvo apie ką pakalbėti.

Europos kalbų dienos renginio organizatoriai