Tarptautinis bendradarbiavimas

Štai jau sausio pabaiga… Didžiosios žiemos šventės liko tik prisiminimuose, bet mokyklos koridorių vis dar puošia Kalėdiniai mokinių darbeliai iš Slovėnijos. Gruodžio – sausio mėnesiais vykdytas dvišalis tarptautinis eTwinning projektas „Sewing for Christmas“ („Kalėdiniai siuviniai“) – užbaigtas. Jo metu pradinių klasių mokiniai gamino sveikinimus taikydami siuvimo techniką. Rašė linkėjimus anglų ir gimtosiomis kalbomis. O siuvimas kai kam buvo tikras iššūkis!

Gruodžio 21-ąją sulaukėme video skambučio iš Slovėnijos. Trimis kalbomis suskambo sveikinimai švenčių proga. Mūsų mokinių bendravimą  su užsienio partneriais turėjo galimybę  stebėti ir tėveliai, pasilikę po Kalėdinio karnavalo. Netrūko šurmulio…

Pasibaigus projektui lieka tikėtis, kad mokiniai jau žinos, ką ir kaip galima susiūti, pozityviai žvelgs į svetimšalį. O bendrausime ir bendradarbiausime su slovėnais iki vasaros, nes su Osnovna šola Rače dalyvaujame ir kitame tarptautiniame projekte „Say Hello to the World“ („Pasakyk pasauliui labas“).

Anglų k. vyr. mokytoja G. Gudauskienė