Kaziuko mugė

Šių metų kovo 4 d. mokykloje šurmuliavo Kaziuko mugė, kurioje dalyvavo mokiniai, mokytojai ir kiti bendruomenės nariai. Kiekvienais metais mokiniai su dideliu nekantrumu laukia šios šventės. Mokyklos koridoriai kvepėjo keksiukais ir kitais gardumynais, akį džiugino įvairūs darbeliai iš popieriaus, papuošalai, tautodailės dirbiniai. Pradinių klasių mokiniai ne tik turėjo progą parodyti savo gebėjimus, išmonę, bet ir įgyti verslo žinių įkainuodami gaminius ir juos parduodami.

Mokyklos koridoriuje stalai buvo pilni tradicinių šios šventės gaminių, o už stalų – jų pardavėjai: priešmokyklinukai, pirmokai, antrokai, trečiokai ir ketvirtokai.
Kiekvienas mugės dalyvis stengėsi parduoti savo prekę ir įsigyti jam patinkančią. Prekyba vyko gana sklandžiai. Didžiausią paklausą turėjo kepti skanumynai. Jie nuo prekystalių išgaravo akimirksniu. Pirkėjams patiko įvairūs rankdarbiai: molinukai, apyrankės, verbos, įvairūs lankstiniai, atvirukai. Buvo galima įsigyti ir gėlių sodinukų, įvairių prieskoninių augalų. Mugėje, kas pirko, kas pardavė, kas mainė, o kas ir už dyką atidavė. Kas siūlė, gyrė, tam visi pavydėjo, o kas tylėjo – riestainio skylę turėjo. Kiekvienas užsidirbo, o dalį uždirbtų pinigėlių paaukojo nuo karo nukentėjusiems Ukrainos vaikams.

Visi  apsipirkę, sotūs ir laimingi, su geromis nuotaikomis grįžo į klases.

Dėkojam tėveliams, kurie padėjo vaikams pasiruošti mugei. Visi jau laukia kitų mokslo metų, kai  tuo pačiu laiku, toje pačioje vietoje, tokia pat gera nuotaika vėl susirinks į Kaziuko mugę. Dėkojame visiems, kad nepasididžiavote ir į Kaziuko mugę atvažiavote!

Puoselėkime senąsias tradicijas, kad mūsų atžalos žinotų, kas mena krašto praeitį.

Pradinių klasių vyr. mokytoja G. Kavaliauskienė