Paminėta Europos kalbų diena

Nuo 2001 m. rugsėjo 26 – oji minima kaip Europos kalbų diena. Mūsų mokykla jungiasi prie šios gražios idėjos ir kiekvienais metais akcentuoja, jog kalbų mokėjimas yra įrankis išsaugoti kalbų įvairovę ir mūsų žemyno kultūrinį paveldą.

Šį kartą veikloms ir netradicinei pamokai pasitelkėme informacines technologijas. Pertraukų metu mokiniai galėjo klausytis dainų ir žinomų animacinių filmukų personažų pokalbių įvairiomis kalbomis. Pamokose susipažinta su įdomiais faktais apie kalbų įvairovę ir istoriją. Naudojant  kompiuterius pristatytos šalys. Kurti piešiniai, rašyti pasisveikinimai ir kt. Netradicinės pamokos-renginio metu 8 klasės mokiniai pristatė mokykloje atliktos apklausos duomenis. Pasirodo, kad nuo 2018 m. pradžios 19 mokinių jau lankėsi bent vienoje užsienio valstybėje. Papasakota ir kur keliavo mokytojai… Žaidybine forma patikrintos bendros žinios apie kalbas.

„Kalba yra mūsų tauta, be jos nieko svarbesnio nėra – nei teritorija, nei vėliava, niekas… Kalba mūsų identitetas. Kalba esame mes”. (Aktorė Agnė Šataitė)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *